Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

WSA verlengt inspraak aanlegplaatsen Mainz

MAINZ

De WSA in Mainz legt de plannen voor de ligplaatsen en een autosteiger langs de Rijnkade in Mainz opnieuw ter inzage.

De plannen lagen vanaf 20 augustus ook al een maand ter inzage voor het publiek. De termijn om een zienswijze in te dienen liep toen tot en met 4 oktober. Die is nu verlengd tot 17 december. Volgens de Generaldirektion Wasserstrassen und Schifffahrt (GDWS) in Mainz wordt er een nieuwe mogelijkheid tot inspraak gegeven omdat er onduidelijkheid zou zijn ontstaan over de eerdere inzendtermijn voor eventuele bezwaren.

De ligplaatsplannen hebben de woede opgewekt van bewoners van een aantal luxe appartementen langs de oever waar de aanlegplaatsen en de autosteiger zijn gepland. Zij vrezen zicht-, lawaai- en stankoverlast van de schepen. Met een menselijke ketting maakten ze midden oktober nog eens duidelijk hoezeer ze tegen de plannen gekant zijn. Een aantal binnenvaartschippers liet vervolgens via de scheepshoorn weten dat ze het zat zijn overal te worden weggestuurd.

Volgens de mededeling van de GDWS gaat het bij de terinzagelegging alleen om het uitsluiten van mogelijke procedurefouten. De plannen zelf zijn ongewijzigd. Het gaat om plaatsen voor drie lengtes 135-meterschepen bij de voormalige Zollhafen, tussen Rijnkilometer 499,3 en 500,1. Ze krijgen een afloopmogelijkheid en er komt een autosteiger. (BO)

Reacties (2)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • j Teunisse

    Lijkt het wel op. Ga er van uit dat er best wel juridisch ervaren mensen onder de bewoners van die appartementen zijn. De rest word geschiedenis , over 10-20 jaar vrees ik.

  • L.A. Verburg

    Het was te verwachten. Nog niet zolang geleden klonk die piefel van de WSA heel stellig ..... waarschijnlijk nu van hogerhand teruggefloten. Zeg maar dááág tegen de ligplaatsen.

Lees ook