Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

'Waal voldoet niet meer aan eisen Aktewateren'

ZWIJNDRECHT

Nederland voldoet niet aan haar internationale verplichtingen vanuit de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) waar het gaat om de bevaarbaarheid van de Aktewateren. Dat stelt het Centraal Overleg Vaarwegen (COV). In een brief aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wijst het COV op de slechte bevaarbaarheid van de Waal bij lage waterstanden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • M. den Hertog

  De minister, al dan niet iemand op het ministerie die Schultz zijn brief in ontvangst neemt, haalt zijn schouders op en vervolgd zijn dag.
  De reactie van de minister: Zij zal een onderzoek starten om na te gaan of dit daadwerkelijk het geval is. Tegen de tijd dat het onderzoek begint is het waterpeil zodanig dat er geen steekhoudende argumenten meer zijn. Indien men dan uiteindelijk toch besluit om uit te diepen zullen er 'tig milieu organisaties zijn die er wat op tegen hebben want een of andere salamander komt in het gedrang.
  Ga er maar niet vanuit dat Rijkswaterstaat wat doet want daar is niemand meer die vakkundig kennis heeft.
  Conclusie: zoals altijd blijft er helemaal niets over van alles en holt de binnenvaart traditie getrouw achter de feiten aan.

 • H.A. Hoogeveen

  Ach ja wij roepen wat naar rijkswaterstaat vanaf links. de regering roept hetzelfde vanaf rechts. Maar ja bij Rijkswaterstaat is niemand die luistert. Of dit nu komt omdat men geen beslissing durft te nemen of dat iedereen weg bezuinigd is. Het is in ieder geval schandalig

 • M. Smitsman

  Door de klimaatverandering krijgen we op de Waal en Rijn steeds vaker te maken met hoger hoogwater en lager laagwater. Einde citaat...

  Graag een statistiek van afgelopen 50 jaar. Steeds vaker dit en steeds vaker dat... en zo roeptoeteren we maar wat.

Lees ook