Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Reder Bow Jubail doet beroep op beperkte aansprakelijkheid

ROTTERDAM [Update]

De lekkende olietanker Bow Jubail dreigt Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en andere getroffen bedrijven een financiële strop te bezorgen. Uit een analyse van het Financiëele Dagblad blijkt dat de Saoedische eigenaar van de tanker niet meer wil betalen dan 17 miljoen euro.

1 / 2
Schoonmaak van het talud gebeurt door een combinatie van onder hoge druk spuiten en spoelen met heet (90°) water. Soms is vervanging van een talud voordeliger. (Foto Havenbedrijf Rotterdam)

Schoonmaak van het talud gebeurt door een combinatie van onder hoge druk spuiten en spoelen met heet (90°) water. Soms is vervanging van een talud voordeliger. (Foto Havenbedrijf Rotterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • S.G. Peetoom

    En nog iets zeer belangrijke: wat heeft de loods, gezagvoerder en indien aanwezig sleepboten gedaan om dit ongeval te voorkomen, want daar je niets over in alle nieuwsberichten vragen ik mij af als gepensioneerd gezagvoerder koopvaardij ?

  • M. den Hertog

    Uiteindelijk zal de maatschappij betalen voor deze verontreiniging. Want als de eigenaar niet meer dan 17 miljoen wil betalen dan zal deze dat ook doen. Een langslepende rechtszaak kunnen we hierover verwachten. En als het puntje bij het paaltje komt is de bv waarin de Bow Jubail is ondergebracht failliet, waardoor de maatschappij alsnog voor de kosten opdraait. Succes Havenbedrijf Rotterdam!

  • Henk Eleveld

    Ik denk dat de havendienst van Rotterdam ook niet adequat gehandeld heeft........er zijn toch olieschermen gesitueerd in de monding van de Botlek voor calamiteiten.! Waren ze daar dan te laat mee.?

Lees ook