Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Tweerichtingsverkeer onder Botlekbrug weer mogelijk (video)

ROTTERDAM

De oostelijke (onder)doorvaart aan de Hoogvlietse kant van de Botlekbrug is woensdag 1 augustus weer opengesteld voor de binnenvaart. Daardoor is hier - na bijna zeven jaar - een einde gekomen aan gereguleerde binnenscheepvaart en is tweerichtingsverkeer weer mogelijk, meldt Havenbedrijf Rotterdam.

1 / 1
Na de Atlantic Pride passeerden woensdag al meer binnenvaartschepen de opengestelde oostelijk doorvaart van de nieuwe Botlekbrug. (Foto Marius van den Ouden / Havenbedrijf Rotterdam)

Na de Atlantic Pride passeerden woensdag al meer binnenvaartschepen de opengestelde oostelijk doorvaart van de nieuwe Botlekbrug. (Foto Marius van den Ouden / Havenbedrijf Rotterdam)

De oostelijke onderdoorvaart was sinds oktober 2011 gestremd. Al die tijd diende het vaarwater als werkgebied voor de aannemer in verband met de bouw van de nieuwe Botlekbrug. Bovendien moest de vaargeul weer op diepte worden gebracht voordat hij werd opengesteld.

Hinder
De westelijke doorvaart zal de komende periode nog wel last hebben van werkzaamheden om en rond de brug. Daar is de sloop van pijlers en dukdalven van de oude brug nog in volle gang. Bovendien moet de spoorbrug nog afgebouwd worden en zal de vervanging van de kabelwielen van de nieuwe brug ook de nodige hinder veroorzaken.
De scheepvaart dient daar rekening mee te houden. Havenbedrijf Rotterdam adviseert om langzaam te passeren en het sectorkanaal uit te luisteren.

Vanaf 4/8/2018, 03:00 uur tot 5/8/2018, 02:00 uur is de westelijke doorvaart van de Botlekbrug gestremd voor het scheepvaartverkeer. De stremming heeft te maken met hijswerkzaamheden op het westelijke brugdeel. Schepen met een hoogte groter dan NAP +14,00m en een diepgang minder of gelijk aan NAP -7,00m kunnen gedurende bovengenoemde periode gebruik maken van de oostelijke doorvaart Botlekbrug. Diepere schepen kunnen overleggen met het Haven Coördinatie Centrum. 

 

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook