Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Haven Rotterdam wordt bijenparadijs

ROTTERDAM

Havenbedrijf Rotterdam heeft een zwerm bijen laten plaatsen op de Maasvlakte in de berm bij het Stenen Baakplein. In dit deel van wat al de ‘Honey Highway' wordt genoemd, zijn straks tienduizenden bijen stuifmeel en nectar aan het verzamelen.

1 / 1
Gele teunisbloemen en slangenkruid langs de A15 vormen een paradijs voor bijen. (Foto Havenbedrijf Rotterdam / Willem van Kasteren)

Gele teunisbloemen en slangenkruid langs de A15 vormen een paradijs voor bijen. (Foto Havenbedrijf Rotterdam / Willem van Kasteren)

Doel is het behouden en terugbrengen van de originele Nederlandse honingbij in de regio. De Honey Highway staat op dit moment in volle bloei. Automobilisten op de A15 kunnen ervan genieten, ze rijden er pal langs. Deze bloemen werden vorig jaar gezaaid door basisschoolleerlingen uit Brielle. Aan de andere kant van de weg is een kilometers lang bloemenbed van teunisbloemen en slangenkruid te zien dat hier spontaan op de leidingstroken is gaan groeien. ‘Deze bloemenzee past in ons beleid dat erop is gericht de haven duurzaam te ontwikkelen. Met speciale aandacht en extra ruimte voor de bij', aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf. (PN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook