Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Zwaar staal beschermt veelgeplaagde vlotbrug

BURGERVLOTBRUG [update]

Een stevige jongen die er nu nog in slaagt de vlotbrug over het Noordhollandskanaal bij Burgervlotbrug stuk te varen. Want dat leek volgens omwonenden wel een sport te zijn geworden.

1 / 1
Bij Burgervlotbrug beschermt voortaan een uit de kluiten gewassen stalen remmingwerk de vlotbrug in het Noordhollandskanaal. (Foto PAS Publicaties)

Bij Burgervlotbrug beschermt voortaan een uit de kluiten gewassen stalen remmingwerk de vlotbrug in het Noordhollandskanaal. (Foto PAS Publicaties)

Na de zoveelste aanvaring is de vlotbrug nu voorzien van een stalen remmingwerk waar je u tegen zegt. De omwonenden hebben er wel negen maanden op moeten wachten. De brug werd vorig jaar september voor het laatst aangevaren, waarbij de houten palen van het remmingwerk volledig afbraken. Ook ontstond schade aan één van de pontons en aan de bevestiging aan de oever. De schade was dusdanig groot dat de provincie Noord-Holland in eerste instantie dacht dat de stremming voor het autoverkeer weleens vier maanden zou kunnen gaan duren. Het scheepvaartverkeer zou de brug wel kunnen blijven passeren.

Voor het reparatiewerk werd de hulp ingeroepen van het samenwerkingsverband WaakSaam, dat na langdurig overleg aannemer Van de Biggelaar inschakelde om de schade te herstellen. De opleverdatum werd vervolgens keer op keer uitgesteld. In plaats van het houten remmingwerk te herstellen, koos men voor plaatsing van een zware constructie, bestaande uit stalen buispalen en stalen balken die aan beide zijden van de vlotbrug moesten worden aangebracht. Niet na vier, maar na negen maanden was de begin juni de klus eindelijk geklaard.

De afgelopen jaren hebben omwonenden de provincie al diverse keren verzocht een vaste brug over het kanaal aan te leggen. Maar de provincie vindt de kosten hiervoor te hoog. Nu overwegen diverse gedupeerde omwonenden een schadeclaim in te dienen, omdat zij al die maanden een flink aantal kilometers hebben moeten omrijden. (PAS)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook