Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Brussel verlengt Franse steunprogramma's binnenvaart

PARIJS

Frankrijk heeft van de Europese Commissie onlangs toestemming gekregen voor de verlenging van twee lang lopende steunprogramma's voor vervoer over water.

Voor het vlootmoderniserings- en innovatieplan 2018-2022 is een bedrag van 6,2 miljoen euro beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld om schepen aan te passen aan de logistieke behoeftes van verladers, maar ook om het vak aantrekkelijker te maken voor (nieuwe) binnenvaartondernemers. Voor het nieuwe subsidieprogramma ten behoeve van modal shift is een bedrag van 20 miljoen euro uitgetrokken.

Mobiliteitswet
Daarnaast heeft Elisabeth Borne, de Franse minister van Transport, in de Senaat aangegeven dat de Franse binnenvaart vooral behoefte heeft aan meer investeringen in de natte infrastructuur. In de loop van deze maand komt het ministerie met haar lang verwachte voorstel voor een nieuwe mobiliteitswet. Met name de vraag of daarin inderdaad sprake zal zijn van sluiting van 20 procent van het vaarwegennet leidde tot onrust, vanwege de mogelijke negatieve gevolgen voor het toerisme en de regionale ontwikkeling.

In de nieuwe wet zal ook de regionalisering van het Seine-Nordproject opgenomen worden. Volgens de Association Seine-Nord, die begin juni haar jaarvergadering hield, zit er nog steeds voortgang in het project. Uit een enquête van collega-organisatie Association Seine-Moselle-Rhône zou blijken dat 82 procent van de Franse bevolking vindt dat er meer geld naar de instandhouding, modernisering en ontwikkeling van het vaarwegennet moet gaan. (AvO)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook