Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #69 Sloepdelen vs. Gemeente Utrecht - Alleenrecht blijkt niets waard

UTRECHT

Iwan de Ploeg won in 2013 met zijn bedrijf Sloepdelen een aanbesteding voor het alleenrecht om fluisterboten op de Utrechtse grachten en singels te mogen exploiteren. Later bleek dat de gemeente Utrecht dat recht ook aan andere bedrijven had gegeven, onder veel minder strenge voorwaarden en voor een veel lagere vergoeding.

1 / 1
Klik hieronder op de video met het verhaal van Iwan de Ploeg van Sloepdelen, tijdens een interviewvaartocht met Heere Heeresma jr door de Utrechtse grachten. (Beeld uit video)

Klik hieronder op de video met het verhaal van Iwan de Ploeg van Sloepdelen, tijdens een interviewvaartocht met Heere Heeresma jr door de Utrechtse grachten. (Beeld uit video)

Tekst en video Heere Heeresma Jr
Tijdens een vaartocht door de Utrechtse binnenstad vertelt De Ploeg over de juridische stappen die hij heeft genomen om alsnog zijn recht te krijgen. De zaak ligt inmiddels bij de Raad van State. Schuttevaer berichtte 19 april al over de zitting van de Raad, waarop eerdaags een uitspraak zal volgen.

Onze Amsterdamse verslaggever maakt korte video's (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips' zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • E.O.P. Lansmeer

    Het lastige aan het verhaal is dat een paar slimme zakenlieden een voorstel doen aan een wethouder en raadsleden die 0 verstand hebben van hun eigen wateren en de wetten die daar van kracht zijn en dan de neus stoten aan de werkelijkheid, het is openbaar vaarwater bovendien doorvaart water van de Noordersluis naar de Weerdsluis en Vecht (Bypass voor het drukke ARk) en dan is exclusiviteit voor een deelnemer een lastig onderwerp.
    Wens ze veel succes maar vrees dat die exclusiviteit moeilijk te verdedigen is tegenover andere gegadigden.

Lees ook