Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

EVdB: Niemann treedt af, toeteren gaat door

KEULEN

Christian Niemann, eerste voorzitter van de Keulse ligplaatsenactiegroep Europäische Vereinigung der Binnenschiffer (EVdB), is 4 mei afgetreden. In een verklaring in de Facebookgroep van de EVdB geeft hij aan dat de meningsverschillen in het bestuur over de financiën ten grondslag lagen aan zijn besluit. De vereniging was 13 april pas officieel opgericht.

1 / 1
De EVdB gaat verder zonder Christian Niemann (tweede van links). Links naast hem Iris Rutjes-Felsecker, rechts van de afgetreden voorzitter: Iris Klinkenberg, Franziskus Schramm, Jürgen Collée en Helge Berger. (Archieffoto Facebook  / EVdB)

De EVdB gaat verder zonder Christian Niemann (tweede van links). Links naast hem Iris Rutjes-Felsecker, rechts van de afgetreden voorzitter: Iris Klinkenberg, Franziskus Schramm, Jürgen Collée en Helge Berger. (Archieffoto Facebook / EVdB)

In Duitsland zijn bestuurders van een vereniging hoofdelijk aansprakelijk voor de vereniging en Niemann kon dat volgens eigen zeggen persoonlijk niet aan. Hij was de initiatiefnemer van de schippersacties in Keulen, uit protest tegen het buiten gebruik stellen van ligplaatsen aan de Rheinauhaven. De oud-voorzitter krijgt op Facebook veel dankzeggingen voor zijn grote inzet.

Het nieuwe bestuur van de EVdB bestaat uit Jürgen Collée (eerste voorzitter), Franziskus Schramm (tweede voorzitter) en Iris Rutjes (derde voorzitter). Iris Klinkenberg blijft penningmeester en bestuursleden zijn Fred Meurs, Mike Rutjes en Jürgen Zimmer. Voor het eerste kwartaal van 2019 staat een algemene ledenvergadering gepland.

Weer toeteren
De EVdB roept leden en sympathisanten op om tot 5 juni, de nieuwe datum voor de hoorzitting over de overnachtings- en ligplaatsen in de Keulse gemeenteraad, weer te toeteren bij het passeren van de Rheinauhaven, om Keulen wakker te houden. Maar dan alleen op werkdagen tussen 06.00 en 22.00 uur en alleen volgens de mogelijkheden in het geluidsseinenboekje, om bekeuringen te voorkomen en om de kadebewoners wel nachtrust te gunnen. (MdV)

 

 

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook