Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Student wijst Rijnvaart als grote vervuiler aan

DUISBURG

De binnenvaart zorgt ervoor dat de NOx-uitstoot in steden langs de Rijn veel te hoog blijft. Zelfs als dieselauto's uit de binnenstad worden geweerd. Dat is de conclusie van een masterscriptie van natuurkundestudent Lennart Korsten aan de universiteit van Duisburg-Essen. In Duitsland, waar veel wordt gediscussieerd over het dieselverbod, doet deze studie veel stof opwaaien.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • H.W. Storm

  Wat dacht je van de uitbreiding van het vliegverkeer meneer de student uw scriptie is onvolledig,punt uit

 • j Teunisse

  Wie een beetje verder kijkt , stelt vast dat er tegenwoordig veel minder schepen varen, dan 20 jaar geleden. Daarnaast zijn in veel gebouwen in Duitsland nog olie gestookte verwarmings installaties. Zeker in het landelijke gebied en daar waar tuinbouw kassen staan. Populisme is menigeen niet vreemd

 • Hein Danser

  Die student heeft al toegegeven, dat over de uitstoot binnenvaart niet veel te vinden is, Dus heeft hij maar een beetje gegokt?? Heel veel schepen hebben veel meer vermogen dan ze nodig hebben, ga je dan van dat ( veel) vermogen uit. Klopt de werkelijk uitstoot ook niet, net zoals met de aannamen in de binnenvaart grafieken. Op de weg is de uitstoot in werkelijkheid veel meer als in de folders. bij de binnenvaart is de uitstoot in de folder juist meer, als in de werkelijkheid! door ons vaarprofiel.

 • M. Smitsman

  In Duitsland, waar veel wordt gediscussieerd over het dieselverbod, doet deze studie veel stof opwaaien.

  Stoppen met die discussie.... scheelt een hoop fijnstoflobby ;)

 • Henk Eleveld

  Wat een onzin.!!

Lees ook