Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Overslag Bazel daalt licht

BAZEL

De havens van Bazel (Schweizerischen Rheinhäfen) hebben vorig jaar 5,79 miljoen ton overgeslagen, 1,8% minder dan de overslag in 2016 (5,9 miljoen ton).

Volgens de haven was dat helemaal niet slecht, omdat in januari en februari 2017 sprake was van extreem laag water, wat de vaart zeer beperkte. Later in het jaar had de binnenvaart daarentegen een meevaller. Het spoor bij het Duitse Rastatt lag er zeven weken uit. Dat maakte Bazel per spoor onbereikbaar vanuit de zeehavens en zorgde voor extra scheepslading.

De containeroverslag steeg met 4,1% naar bijna 120.000 teu. Het vervoer van olie en olieproducten bleef ongeveer gelijk, landbouwproducten plusten in de export, maar werden minder geïmporteerd.

Olie en olieproducten zijn en blijven de grootste goederenstroom met 2,46 miljoen ton, 45,2% (2016: 44,9%) van alle goederen. (MdV)

 

 

 

 

 

   

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook