Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

RWS weert binnenvaart uit Westsluis Terneuzen

Terneuzen

De Westsluis van Terneuzen mag per direct nog maar beperkt worden gebruikt door de binnenvaart. Lege schepen mogen niet meer afschutten en alleen nog opschutten bij een waterstand gelijk aan of hoger dan NAP+1,50 meter. Dat maakte Rijkswaterstaat (RWS) deze week in de Bass 15/2018 bekend.

1 / 1
De binnenvaartschepen Gerda en Cormorant varen 13 maart de Westsluis uit. (Foto Adri van de Wege)

De binnenvaartschepen Gerda en Cormorant varen 13 maart de Westsluis uit. (Foto Adri van de Wege)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • J. DOELEMAN

  Wat is het probleem ??? Er zijn toch al bootslieden op de Westsluis, dus even een touw aanpakken van een binnenvaartschip hoeft toch niet zo n probleem te zijn ? Trouwens wij kunnen ons wel zelf bedruipen in de Westsluis. Ze hebben voor ons nog nooit een touwtje hoeven aan te pakken ... Maar voor degenen die dat wel nodig vindt ??? Gewoon even doorgeven als je aan de beurt bent ... lijkt mij de beste oplossing

 • Zeesluis IJMUIDEN worden de lijnen ook aangepakt.

 • Eddy Joos

  Allemaal een week niets meer aannemen en alles over de weg, ze zullen nogal janken om alstublieft te willen varen.

 • a.o stienstra

  Gaat toch helemaal nergens over . Dus nog langere wachttijden in Terneuzen. In de westsluis word al tientallen jaren binnenvaart geschut . Ik zeg niet dat het heel erg ideaal is , maar ik ben wel wat gewend . Jammer dat een klacht van BLN tot dit besluit heeft geleid . Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest , toch ????

  Geeft in ieder geval weer een goede aanleiding om thee te gaan drinken en compromissen te sluiten

Lees ook