Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #49 Voor paal aan de Haparandadam

AMSTERDAM

Al jaren klaagt de kleinere binnenvaart over de drinkwater- en autosteiger aan de Haparandadam in de haven van Amsterdam. Door de ver uit elkaar staande meerpalen is de steiger zo goed als onbruikbaar voor spitsen en kempenaars.

1 / 1
De Vagabonde komt met haar spitslengte meters tekort om te kunnen afmeren aan de Haparandadam. (Beeld uit video)

De Vagabonde komt met haar spitslengte meters tekort om te kunnen afmeren aan de Haparandadam. (Beeld uit video)

Tekst en video Heere Heeresma Jr
Bouke Veltman, oud-voorzitter van de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) , laat met zijn varende woonschip Vagabonde, een voormalig vrachtschip met de lengte van een spits, zien dat het voor een klein binnenvaartschip praktisch onmogelijk is om aan de steiger aan de Haparandadam aan te leggen.

Vorig jaar sloeg Haven Amsterdam er op aandringen van o.a. BLN-Schuttevaer een meerpaal bij, maar vreemd genoeg voorbij de verste paal. Ook Andries de Weerd van BLN-Schuttevaer en Marleen van de Kerkhof van Haven Amsterdam komen aan het woord.

Onze Amsterdamse verslaggever maakt korte video's (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips' zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook