Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #44 Haven Amsterdam en de binnenvaart

AMSTERDAM [update]

Vrijdag 9 februari presenteerde Haven Amsterdam de nautische cijfers over 2017. Een mooie gelegenheid om havenmeester Marleen van de Kerkhof te vragen wat de haven in 2018 voor de binnenvaart in petto heeft.

1 / 1
Havenmeester Marleen van de Kerkhof tijdens de presentatie van de nautische jaarcijfers van Haven Amsterdam. (Beeld uit video)

Havenmeester Marleen van de Kerkhof tijdens de presentatie van de nautische jaarcijfers van Haven Amsterdam. (Beeld uit video)

Tekst en video Heere Heeresma Jr

Komen er meer ligplaatsen en andere faciliteiten, zoals drinkwaterlaadplaatsen? Kan het voortbestaan van Steiger C in de Oude Houthaven gegarandeerd worden? Wordt het Rotterdamse parkeersysteem voor binnenschippers door Amsterdam overgenomen? Hoe hard zijn de nautische eisen die de haven aan de geplande brug over het IJ stelt?

En hoe kon het toch gebeuren dat de extra paal die bij de drinkwaterlaadplaats en autoafzetsteiger aan de Haparandadam is geslagen niet aan de binnenkant van de verst gelegen paal is geplaatst, maar aan de buitenkant?

Onze Amsterdamse verslaggever maakt korte video's (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips' zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook