Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Nog geen ontruiming ADM-terrein

DEN HAAG

Het gekraakte terrein van de voormalige ADM-werf in het westelijke havengebied van Amsterdam hoeft nog niet te worden ontruimd. Dat heeft de Raad van State in een spoedprocedure beslist.

De gemeente Amsterdam nam eerder met enige tegenzin maatregelen tegen de krakers. De rechtbank dwong de gemeente om te ontruimen op verzoek van de eigenaar van het terrein, vastgoedonderneming Chidda. Uiteindelijk besliste de gemeente dat de krakers met al hun spullen op 15 februari moesten zijn vertrokken.

Daar heeft de Raad van State nu een stokje voor gestoken. Weliswaar is er een nieuwe huurder voor het terrein gevonden, Koole Contractors, maar die beschikt nog niet over een vergunning om aan de slag te gaan. Bovendien is een ander tijdelijk onderkomen voor de krakers wel in zicht, maar voorlopig nog niet gereed.
Om die reden vindt de Raad het niet verantwoord om de bijna 200 bewoners van het terrein, waaronder veel kinderen, te laten wegsturen. Twee andere gegadigden voor een plek op het grote terrein, de scheepswerven Damen en Braspenning, zullen voorlopig ook niet naar het ADM-terrein verkassen. Als het daar al van komt.
De krakers hebben bij de Raad ook hoger beroep aangetekend tegen de opdracht van de rechtbank om te ontruimen. Zolang de Raad van State in dat beroep geen uitspraak heeft gedaan, kunnen de krakers blijven zitten. Ze moeten van de Raad wel verder zoeken naar vervangende huisvesting. (AvdW )

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook