Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

PVV tegen sluiting EMO door ‘klimaat-fetisjisten'

ROTTERDAM

‘Bizar en schadelijk beleid van klimaatfetisjisten.' Zo kwalificeert Tweede Kamerlid Barry Madlener van de PVV het voornemen van Rotterdam om snel een einde te maken aan de kolenoverslag in de zeehaven. Madlener heeft minister Eric Wiebes van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om opheldering gevraagd.

1 / 1
De EMO nam in september een nieuw transportbandensysteem aan de westzijde van de terminal in gebruik. (Foto EMO)

De EMO nam in september een nieuw transportbandensysteem aan de westzijde van de terminal in gebruik. (Foto EMO)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • Peter Janssens

  Ik denk dat er helemaal geen probleem opgelost moeten worden. Om hele westerse model is gestoeld op groei. Zonder nieuwe markt (nu milieu) geen groei en zonder groei dondert het kaartenhuis met veel geraas ineen. Willen het probleem echt oplossen dan was er al lang wat aan de bevolkingsgroei gedaan, werden de bossen niet meer vernietigd en , korter bij huis, was heel de binnenvaar al verplicht aan de GTL.

 • Mark Nordenholt

  En dan willen ze nog binnen nu en 20 jaar dat alle huishoudens
  elektrisch gaat koken en gaat stoken en dat iedereen een elektrische auto gaat rijden.
  waar gaat al die stroom vandaan komen??????
  ik denk dat elk huishouden dan meer als het dubbele elektrische tijd nodig heeft.
  en dan gaan ze in h
  Holland allemaal moeilijk doe over onze kolencentrales terwijl in Duitsland er nog steeds kolencentrales bij komen die Duitsers zijn nog niet zo gek.
  ik vraag me werkelijk af waar ze in Denhaag mee bezig zijn.

 • Rienk abrahamse

  Er wordt ons een hoop onzin over energie voorgeschoteld. Van Duitsland kan ik de juiste cijfers niet krijgen. In Denemarken wordt gepocht dat ze CO2 neutraal zijn. Dan denk ik hoe is dat mogelijk of een mistige dag? Blijkt dat ze gewoon biomassa verstoken in de centrales. Biomassa is gewoon pellets van hout, dat groeit aan de andere kant van de wereld, vervoerd met vervuilende zeevaart. Het idee is alleen: de boom heeft zijn leven zuurstof geproduceerd, dat het verbranden ervan een 0 oplevert. Je reinste onzin natuurlijk, waar massas belastinggeld aan subsidie voor wordt besteed.
  In Nederland hebben we nu 6 procent groene stroom, maar zonneenergie en windenergie tezamen zijn slechts goed voor 2 procent, de rest van de groene stroom is biomassa. Er is dus nog een lange weg te gaan voor we niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Zeker als je meerekent, dat we veel meer energie gaan verbruiken. Nieuwe huizen krijgen geen gasaansluiting meer, auto's worden electrisch. Dit alles is bij de politici bekend, maar ze blijven de gewone burger zand in de ogen strooien.

 • E.O.P. Lansmeer

  Ondanks dat het artikel juist is gruwel ik van de kop er van, ik begrijp dat Schuttevaer het opneemt voor de binnenvaart maar ik zou graag hebben dat ze Politiek neutraal blijven ander ben ik genoodzaakt (tot mijn spijt) het Abonnement op te zeggen.

 • H. H.

  Helemaal eens met de vorige reactie. De zeer eenzijdige focus op zgn. "hernieuwbare" energie is een gevaarlijk experiment voor de stabiliteit van onze energievoorziening (het elektriciteitsnet wordt misbruikt als enorme accu, terwijl dit niet zo is!). De kosten, die allemaal op de samenleving worden afgewenteld, zijn torenhoog en zijn leiden tot energie-armoede. Hier is onvoldoende oog voor.
  Jammer dat de discussie plaats moet vinden met gebruik van one-liners, zoals "klimaatfetisjisten". Een inhoudelijke discussie met respect brengt ons verder.

 • Henk Eleveld

  Gemeenteraad Rotterdam steekt Amsterdam als het ware naar de kroon. Kop in het zand en na ons de zondvloed.! Ze hebben waarlijk geen idee onze overheden als het om realiteit gaat, maar ze willen wel 's avonds als het zonnetje ondergaat en het donker wordt hun "lampje" aansteken. Welnu denk dan ook nog even na dat het niet altijd waait, bij lange na niet genoeg tenminste, en ga niet als een olifant in een porseleinkast staan dansen. Je kunt vooralsnog niet zonder fossiele brandstof, ook niet binnen de tien/vijftien jaar. Maak dan ook een beleid daarnaar.!

Lees ook