Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #11 IJ-brug (1): Andries de Weerd

AMSTERDAM

Onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. stelt een ‘videodossier' samen over de besluitvorming rond de geplande brug(gen) over het IJ. In deze eerste aflevering spreekt hij met Andries de Weerd, regiocoördinator Noord-Holland van binnenvaartbelangenvereniging Koninklijke BLN-Schuttevaer.

1 / 1
Regiovertegenwoordiger BLN-Schuttevaer Andries de Weerd over een nieuwe brug over het IJ. (Beeld uit de video)

Regiovertegenwoordiger BLN-Schuttevaer Andries de Weerd over een nieuwe brug over het IJ. (Beeld uit de video)

De Weerd ziet liever geen brug of anders een die zo hoog mogelijk is, zodat deze zo min mogelijk hinder voor de scheepvaart oplevert. Ondanks het politieke besluit van het college en de raad van Amsterdam om een brug te bouwen vanaf de kop van het Java-eiland naar Noord, is het volgens De Weerd en Koninklijke BLN-Schuttevaer nog geen gelopen race. De Weerd heeft zijn hoop gevestigd op het ‘go/no go-moment' in 2020 wanneer het definitieve besluit om de brug al dan niet te bouwen wordt genomen. De Weerd reageert ook op de plannen voor een nieuw stadsdeel met 70.000 woningen, Haven-Stad, in het havengebied en spreekt zijn zorgen uit over het voornemen van de gemeente Amsterdam om op termijn een einde te maken aan de kolenoverslag in de haven.

Onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. maakt korte video's (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips' zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • H Van Roozendaal

    BLN schuttevaer heeft met Andries een zeer Active vertegenwoordiger in de Amsterdamse haven. Zo wordt er echt wat bereikt.

Lees ook