Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Boskalis legt Bronka-haven aan bij St. Petersburg

St. Petersburg

Koninklijke Boskalis Westminster heeft een contract verworven voor de aanleg van de haven van Bronka in de Russische stad St. Petersburg. Het contract werd getekend tijdens het St. Petersburg International Economic Forum in het bijzijn van de Russische vicepremier Arkady Dvorkovich en de Nederlandse premier Mark Rutte.

1 / 1
Het contract wordt getekend. Op de achtergrond de Russische vice-premier Arkady Dvorkovich en de Nederlandse premier Mark Rutte. (Foto Boskalis)

Het contract wordt getekend. Op de achtergrond de Russische vice-premier Arkady Dvorkovich en de Nederlandse premier Mark Rutte. (Foto Boskalis)

Het project betreft het aanwinnen van land voor de aanleg van de nieuwe Bronka-haven in St. Petersburg. Met behulp van sleephopperzuigers zal een totaal volume van maximaal 3 miljoen kubieke meter zand worden gebaggerd en gebruikt om circa 85 hectare aan nieuw land voor de haventerminal te winnen. De contractwaarde bedraagt circa 25 miljoen euro en het project zal naar verwachting in 2013 worden afgerond.

bron: Boskalis Westminster NV

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook