Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Een dag bij Havendienst IJmuiden: ‘Morgen begint het gegoochel weer’

IJmuiden

Krijsende meeuwen, ronkende motoren, vislucht en dieseldamp; de zeehaven van IJmuiden hult zich in een mengelmoes van geuren en geluiden. Aan het einde van de Halkade huist het kantoor van Zeehaven IJmuiden NV. De zeehaven haalt omzet uit de visafslag, havengelden en de verhuur van grond en vastgoed. De havendienst is verantwoordelijk voor de havengelden en daarmee voor de helft van de omzet. Een dag meekijken met de havendienst is een dag op de kades.

1 / 1
Havenmeester Peter Blinkhof en adjunct-havenmeester Eric van der Steen geven leiding aan de zeven havenwachters. De havendienst draait 24/7. Foto’s Dorien Voskuil

Havenmeester Peter Blinkhof en adjunct-havenmeester Eric van der Steen geven leiding aan de zeven havenwachters. De havendienst draait 24/7. Foto’s Dorien Voskuil

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook