Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Column BLN-Schuttevaer: Klare taal

ROTTERDAM

‘Binnen Integraal Riviermanagement (IRM) werken regionale overheden en het Rijk vanuit één gezamenlijke visie samen aan een veilig, bevaarbaar, vitaal en aantrekkelijk Maas- en Rijngebied.’ Deze zin is geknipt en geplakt van een overheidswebsite en ik vind het bijna poëzie. Deze column gaat over de mooie woorden die ambtenaren bedenken ter verduidelijking van hun werkzaamheden. Sprak ik vroeger voornamelijk het jargon van boord, inmiddels is mijn woordenschat gegroeid met een hoeveelheid woorden waarvan ik constant denk: ‘Wat zouden ze toch bedoelen?’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • vanwijk.voyageshipmail.nl

  Marleen bedankt, goed geschreven en vertaald voor ons.
  Ik miste nog de “Stakeholders”, of is dat alweer Old Scool ? Haha.

 • deamer

  Mooie column, geeft duidelijk weer hoeveel tijd er in dit soort projecten gestoken wordt. Wanneer je niet bij het begin aansluit bij zo’n project dan mis je letterlijk de boot en wordt er in het verdere project over je beslist en niet met je.
  Heel veel succes.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook