‘Nieuwe sluiskolk bij Eefde voor veel bedrijven van levensbelang’

Anne-Ruth Scheijgrond van Combi Terminal Twente (CTT) was intensief betrokken bij de lobby voor aanleg van de onlangs in gebruik genomen tweede sluiskolk bij Eefde. Zowel voor CTT als voor veel andere bedrijven rond het Twentekanaal is de tweede kolk van levensbelang, weet Scheijgrond. Des te vervelender was het daarom dat er zich de eerste weken al een paar storingen voordeden en niet alles was afgewerkt zoals het hoort. Ook staan er nog wel wat andere wensen op het lijstje voor de scheepvaart van en naar Twente.

TT-2019-014230BORNERBROEK - Een dag meelopen bij de combiterminal in Almelo. Hier komen elk jaar duizenden containers via de haven van Rotterdam naar Almelo. Waar komen ze vandaan, wat zit er in? En hoe belangrijk is vervoer over water. Een reportage bij de CTT.Anne-Ruth SchreijgrondEDITIE: REGIOFOTO: Emiel Muijderman EVM20191104

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer