Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Overal waar u vaart: Klein leed…?

Amsterdam

Wat is in deze tijd nog nieuws waar ik deze column mee zou kunnen vullen? In zes weken tijd ziet onze wereld er ineens heel anders uit. Onze bedrijfstak, vooral aanvoer van grondstoffen, behoort tot de vitale beroepen! En dus blijven wij doen waar wij goed in zijn. Varen….!

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • elzinga

  Al dit soort problemen hebben we zelf gecreeerd met eindeloze protocollen, boeken en procedures. De huidige pennelikkende walmens kan daar niet mee omgaan en stikt er in met als gevolg dat de werkende mens, de schipper, de visser, de boer er de dupe van zijn. Idd een soort DDR 2.0. Wat doen we er aan; nou niks, beetje mopperen verder. Want iedereen praat elkaar aan de wal graag naar de mond in het belang van de carriere.

 • Hein Danser

  Schiedam kade, staat er ineens een bord, je mag geen auto van en aan boord hijsen. Oorzaak: om de hangjongeren tegen te gaan, is de kade afgesloten voor motorvoertuigen met hekken. Zomaar ineens?
  Ik heb het gevoel, we leven steeds meer in een politiestaat. En veel van die ongein is ineens een Corona regel. Want je kunt als gemeente niet zomaar een bord plaatsen, daar hoort een procedure bij.

 • j.hagens

  De oude sluis in Tiel was van de week in storing gevallen, men kon er niet meer in noch uit, daar lag je dan.
  De monteur moest van Dordrecht komen, gelukkig niet in de spits, eerder keek de Sluismr of er misschien een zekering uit lag en zo ja werd het euvel door hem of haar verholpen, helaas dit mocht niet meer.
  De spiksplinternieuwe sluis in Eefde kapot, kan gebeuren, en volgens de verantwoordelijke een regulier iets, maar dat zoiets 15 uur moet duren
  is voor een ieder een raadsel.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook