Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Grote milieubezwaren tegen Donau-Oder-Elbekanaal

BRUSSEL

Een 18-tal milieuorganisaties heeft zich fel uitgesproken tegen de aanleg van het Donau-Oder-Elbekanaal. Al jaren liggen er plannen klaar voor dit megaproject, dat voor de binnenvaart een verbinding moet gaan vormen tussen de Donau en de Zwarte Zee enerzijds en de Noordzee en Oostzee anderzijds.

1 / 1
Een weergave van de ligging van het kanaal (in het rood) in Tsjechië met verbindingen naar de Elbe, de Oder en de rest van de wereld. (Bron Novinky.cz)

Een weergave van de ligging van het kanaal (in het rood) in Tsjechië met verbindingen naar de Elbe, de Oder en de rest van de wereld. (Bron Novinky.cz)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • mtr gerrits

    Hier onder een link met hoe de Duitse versie van Natuurmonumenten zich een toekomst voorstelt met het liefst alleen treinen van de DB.

  • J.Teunisse

    Grappig, Duits milieu club bemoeit zich met een project wat niet in Duitsland speelt. Zou kunnen zijn dat een bekende rail vervoerder zich met gulle giften erkentelijk toon. Dit is plausibel daar de milieu club voor rail vervoer pleit. Daar mag volgens zijn woorden de capaciteit vergroot worden, Het geen dus ook ten laste van de natuur zxal gaan.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook