Seine-Nord: Eerste 110 bij 11,40 door Doornik

Het containerschip Samarkand is vrijdag 31 januari als eerste schip van 110 x 11,40 meter ooit door de stad Doornik in Wallonië gevaren. Dat markeerde meteen het einde van de eerste fase van modernisering van de Schelde in Doornik als onderdeel van het Europese project Seine-Nord.

Het 110 meter lange containerschip Samarkand vaart probleemloos voorbij het reeds verbrede pand bij de doortocht van de Schelde in het centrum van Doornik. Het schip vervoerde 104 teu in twee lagen, vier breed, van MSC in Antwerpen naar Valenciennes. (Foto SPW Voies Hydrauliques)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Seine-Nord: Eerste 110 bij 11,40 door Doornik | Schuttevaer.nl

Seine-Nord: Eerste 110 bij 11,40 door Doornik

Het containerschip Samarkand is vrijdag 31 januari als eerste schip van 110 x 11,40 meter ooit door de stad Doornik in Wallonië gevaren. Dat markeerde meteen het einde van de eerste fase van modernisering van de Schelde in Doornik als onderdeel van het Europese project Seine-Nord.

Het 110 meter lange containerschip Samarkand vaart probleemloos voorbij het reeds verbrede pand bij de doortocht van de Schelde in het centrum van Doornik. Het schip vervoerde 104 teu in twee lagen, vier breed, van MSC in Antwerpen naar Valenciennes. (Foto SPW Voies Hydrauliques)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer