Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

EU: Donau-verruiming mag van Straubing tot Deggendorf

Deggendorf

De Europese Commissie heeft eind november, na een jarenlange strijd, groen licht gegeven voor verruiming van de Donau tussen Straubing en Deggendorf. Het bijna 70 kilometer lange traject wordt voor het overgrote deel 20 centimeter verdiept, van 2,00 tot 2,20 meter. Het plan voor hoogwaterbescherming en meer aflaaddiepte wordt binnenkort ter inzage gelegd.

1 / 1
Beierse CSU-kopstukken buigen zich in Deggendorf over de plannen voor Donau-aanpassing: vlnr president Christian Bernreiter (CSU) van de Bayerische Landkreistag, voorzitter Manfred Weber (CSU) van de EVP-fractie in het Europese Parlement, en burgemeester Christian Moser (CSU) van Deggendorf. (Foto Armin Weigel/dpa)

Beierse CSU-kopstukken buigen zich in Deggendorf over de plannen voor Donau-aanpassing: vlnr president Christian Bernreiter (CSU) van de Bayerische Landkreistag, voorzitter Manfred Weber (CSU) van de EVP-fractie in het Europese Parlement, en burgemeester Christian Moser (CSU) van Deggendorf. (Foto Armin Weigel/dpa)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook