Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Olie in IJssel verdampt vanzelf

DEVENTER

In de IJssel tussen het Gelderse Gorssel en Deventer (Overijssel) is een oliespoor van zo’n tien kilometer aangetroffen. Dat heeft Rijkswaterstaat na onderzoek van afgenomen monsters zondagmiddag 1 december laten weten. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • C.J.J le Sage

  Op de IJssel was het Dieselolie en geen zware stookolie. Diesel verdampt wel maar met deze zon duurt het toch iets langer dan een paar uur.1 week ? Als het geen foutje was dan is het ………..

 • H.A. Hoogeveen

  Het is toch ondertussen algemeen bekend dat Rijkswaterstaat nul now how heeft. Voornamelijk in het Oosten is het schrikbarend blijkt nu wel.

 • R.A. Steenbergen

  Schippers, als het zo snel verdampt dan zal ik maar goed de dop op de olietank doen, voor je het weet is tie leeg verdampt!
  Wat een onzin, in enkele uren nogal liefst. En de olie onlangs op de Oude Maas moest dagen opgeruimd en geabsorbeerd worden. De restanten zouden ook verdampen, maar niet in enkele uren.
  En dan nog zelfs een combinatie van olie en vet. Wie heeft er wel eens vet zien verdampen? Gauw het deksel op de vetpot!

 • Mario Noldes

  Is dit argument ook te gebruiken bij een overloper bijvoorbeeld ?????

  G.M. Noldes

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook