Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Nieuwe VNF-topman tegen sluiting Franse vaarwegen

BÉTHUNE

Laurent Hénart is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Voies Navigables de France (VNF). De 50-jarige burgemeester van Nancy wordt daarmee de opvolger van Stéphane Saint-André.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • j.hagens

  Als je het jaarlijks onderhoud, is het budget redelijk.
  Laat je de boel versloffen, dan is er een inhaalslag nodig.
  Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat het niet rendabel is, als de Kanalen niet of tegen geringe diepgang bevaarbaar zijn, en de Kunstwerken onbetrouwbaar door achterstallig onderhoud.
  Het is kennelijk goedkoper om het in een Trein die subsidie behoeft te smijten, dan door de Hardwerkende Particulier weg te laten Varen.
  Dus niet sluiten maar Kanalen op Diepgang brengen, en Kunstwerken, die ook nodig zijn voor de waterhuishouding in orde brengen.
  Heb laatst een Reis naar Denain weggebracht, wat een ouwe zooi op die Bovenschelde, op het Belgisch gebied waren er nog bolders in de muur bij de eerste sluis op het Franstalige gedeelte ontbraken deze, je moet wel vastmaken voor en achter maar waar aan wordt vergeten te vertellen, mocht daar is een sluis kapot gaan voor langere tijd zijn de Schepen gelijk uitgevaren op een enkeling na
  die nog rond kunnen en via Brussel of Kortrijk mits je niet te lang bent of te diep ligt.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook