Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Opinie: Ontgassen in natuurgebied absurd

Deventer

Hopelijk neemt onze minister het voornemen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) om bepaalde natuurgebieden in ons land als officiële ontgassingslocaties aan te wijzen niet serieus. Het plan verdient naar mijn idee niet dat er een woord aan wordt vuilgemaakt. Totaal absurd. Maatschappelijk onverantwoord. Vooral wanneer je bedenkt dat gesloten ontgassen zonder meer technisch mogelijk is en daarom ontgassingen naar de buitenlucht geheel onnodig zijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • anne ringsma

  De scribent geeft kennelijk de voorkeur aan het vergassen van Nederlanders in dun bevolkte aan de rivier grenzende gebieden.
  Wat een egoïstische onbenul.
  Schande dat dit soort kwakkelaars het platform krijgen van een gerespecteerde uitgever.

 • j.hagens

  Kan iemand mij vertellen hoe andere transportmodaliteiten zoals de Vrachtwagens en het Spoor dit oplossen.
  Overigens komen volgens de Media de meeste Tankers die ontgassen uit Duitsland, waar zij dit daar niet mogen volgens deze zelfde Media.
  Ontgassen moet gewoon bij de Raffinaderij, zelf vaar ik droge lading, ook daar neemt de ontvanger het restant in, ook dit was wennen, maar begin je er niet aan dan gebeurt er nooit wat en neemt een ander het heft in handen en ben je uitgevaren zoals briefschrijver schrijft.
  Hopende komt er eindelijk schot in de zaak.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook