Dag van de Bouw: door de nieuwe sluiskolk Eefde lopen

De toeleiding van de tweede sluiskolk bij Eefde krijgt steeds meer vorm. Aan beide zijden van de sluis wordt er volop grond afgegraven voor de toegang naar de nieuwe kolk. Een groot deel van het zand wordt geladen in schepen en verder getransporteerd.

Werkzaamheden bij de nieuwe kolk van sluis Eefde (Foto Sander Wels, 13 mei 2019)

Tijdens de Dag van de Bouw zaterdag 15 juni maakt aannemerscombinatie Lock to Twente het mogelijk een kijkje achter de schermen te nemen bij de bouw van de nieuwe sluiskolk in Eefde.

Schippers kunnen daar tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje nemen in de bouwkuip van de sluiskolk. Daar is ook zicht op de woelkamer aan de bovenkant van de sluis waar schippers straks overheen zullen varen tijdens het schutten.