Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘High cubes geen nieuwe norm voor brughoogte’

DEN HAAG

Het grootschalig ophogen van bruggen en viaducten boven de huidige SVIR-waarden, om zo het vervoer van high cube containers in drie of vier lagen mogelijk te maken, kost veel meer dan het maatschappelijk oplevert. Minister Van Nieuwenhuizen is dan ook niet van plan haar beleid daarop aan te passen. Zij vindt dat de binnenvaart zich maar moet blijven inzetten voor een betere benutting en belading van containerschepen door logistieke samenwerking en innovaties in scheepsontwerpen.

1 / 1
Bij het beladen van schepen in de containerbinnenvaart blijft, ondanks de oprukkende high cubes, de brughoogte van 9,10 meter maatgevend. (Archieffoto Kloosterboer)

Bij het beladen van schepen in de containerbinnenvaart blijft, ondanks de oprukkende high cubes, de brughoogte van 9,10 meter maatgevend. (Archieffoto Kloosterboer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook