Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Europees symbool van vrije handel in Maritiem Museum

ROTTERDAM

Onder politiebegeleiding is het symbool van vrije handel in Europa, de Akte van Mannheim, woensdag 22 mei in Nederland gearriveerd. Het originele document uit 1868 ligt tijdelijk in het Maritiem Museum Rotterdam. Al 150 jaar garandeert deze overeenkomst tussen vijf Rijnoeverstaten een vrije Rijnvaart, zonder tolheffing of invoerrechten.

1 / 2
De waterpolitie bracht de beroemde akte naar Rotterdam, waar minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat klaarstond om de koffer met het tere document in ontvangst te nemen. Achter haar directeur Bert Boer van het Maritiem Museum. (Foto Dick den Braber)

De waterpolitie bracht de beroemde akte naar Rotterdam, waar minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat klaarstond om de koffer met het tere document in ontvangst te nemen. Achter haar directeur Bert Boer van het Maritiem Museum. (Foto Dick den Braber)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • M. Smitsman

    Symbolisch is ook dat het symbool van vrije handel het museum ingaat.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook