Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Verlenging sluis Dörpen loopt jaren vertraging op

Dörpen

De sluiskolk van Dörpen in het Küstenkanal naar Oldenburg zal niet nog dit jaar, maar pas op zijn vroegst eind 2021 van 102 naar 113 meter zijn verlengd. Volgens het Wasser- und Schifffahrtsamt Meppen zijn er te weinig ingenieurs en technici beschikbaar om het project voor te bereiden.

1 / 1
Het Küstenkanal wordt tussen Kampe en Hundsmühlen verbreed in het kader van de grote renovatie van 255 miljoen euro. (Foto WSA Meppen)

Het Küstenkanal wordt tussen Kampe en Hundsmühlen verbreed in het kader van de grote renovatie van 255 miljoen euro. (Foto WSA Meppen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • j.hagens

  Als men over 10 jaar nieuwe sluizen gaat leggen, kan men wel wachten met de sluis van Dorpen te verlengen, weggegooid geld.
  Overigens zal deze verlenging en verdieping de vrachtprijs niet te goede komen.
  Je kan de boel ook omdraaien en subsidie op Schepen tot 86.00 mtr geven en het kanaal niet uitbouwen, tenslotte is het een mooi stuk natuur waar we door mogen varen.
  Naar mijn idee is een nieuwe sluis in Hebrum en het uitdiepen van deze voorhaven en op diepte houden veel belangrijker dan het Kustenkanaal uit te breiden.
  Willen de klanten in Oldenburg ook zulke grote partijen, en een diepgang van 2,70 mtr is natuurlijk te weinig voor een modern 110 mtr schip.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook