Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Originele Akte van Mannheim in Maritiem Museum

ROTTERDAM

Een uniek document arriveerde woensdagmiddag 22 mei per politieboot in het Maritiem Museum Rotterdam: de Akte van Mannheim (1868). Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) nam het verdrag, dat al anderhalve eeuw zorgt voor vrije handel op de Rijn, in ontvangst.

1 / 1
De 150 jaar oude Akte van Mannheim arriveerde veilig weggeborgen in een CCR-koffertje in de Leuvehaven bij het Maritiem Museum en werd daar in ontvangst genomen door minister Cora van Nieuwenhuizen. Rechts van haar de Rotterdamse havendirecteur Allard Castelein. (Foto Marco De Swart / Havenbedrijf Rotterdam)

De 150 jaar oude Akte van Mannheim arriveerde veilig weggeborgen in een CCR-koffertje in de Leuvehaven bij het Maritiem Museum en werd daar in ontvangst genomen door minister Cora van Nieuwenhuizen. Rechts van haar de Rotterdamse havendirecteur Allard Castelein. (Foto Marco De Swart / Havenbedrijf Rotterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook