Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

OM eist boetes en celstraf voor ADM-krakers

AMSTERDAM

Zes personen die begin dit jaar het gekraakte ADM-terrein in Amsterdam niet vrijwillig wilden verlaten, moeten van het Openbaar Ministerie (OM) een geldboete betalen van 200 euro. Tegen twee anderen, die niet bij de rechtszaak aanwezig waren, eiste de officier van justitie vier dagen cel.

De acht zaken werden maandag 29 april behandeld bij de rechtbank in Amsterdam. Het achttal heeft volgens het OM geen gehoor gegeven aan het bevel om weg te gaan van het terrein in het Westelijk Havengebied. Van de zes verdachten tegen wie een geldboete is geëist, is bekend wie het zijn. Het gaat om twee mannen en vier vrouwen tussen de 27 en 45 jaar, allen voormalige bewoners van het ADM-terrein. Van de andere twee, die niet bij de zitting waren, is niet bekend geworden wie het zijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook