Rederij Eureka verliest zaak over schadeclaim

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is niet verantwoordelijk voor een schade van ruim 200.000 euro die rederij Eureka zegt te hebben geleden. Dat is het oordeel van de Raad van State. De Raad verwierp woensdag 24 april de claim die de rederij neerlegde vanwege een gedwongen verhuizing naar een andere aanlegplaats voor zijn schepen in Dieren.

De gedwongen verplaatsing is volgens de rederij de oorzaak van het uiteindelijk stopzetten van een aanlegplaats in Dieren. De nieuwe aanlegplaats aan een nieuw aangelegde kade moest met een concurrent worden gedeeld. En dat maakte die locatie niet meer rendabel voor de rederij uit Deventer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer