Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Rederij Eureka verliest zaak over schadeclaim

DEN HAAG

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is niet verantwoordelijk voor een schade van ruim 200.000 euro die rederij Eureka zegt te hebben geleden. Dat is het oordeel van de Raad van State. De Raad verwierp woensdag 24 april de claim die de rederij neerlegde vanwege een gedwongen verhuizing naar een andere aanlegplaats voor zijn schepen in Dieren.

De gedwongen verplaatsing is volgens de rederij de oorzaak van het uiteindelijk stopzetten van een aanlegplaats in Dieren. De nieuwe aanlegplaats aan een nieuw aangelegde kade moest met een concurrent worden gedeeld. En dat maakte die locatie niet meer rendabel voor de rederij uit Deventer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook