Met 110 meter naar Container Terminal Doesburg

Het 110 meter lange containerschip Martinique is tweede paasdag 22 april ‘s ochtends als eerste schip van die lengte achterwaarts de vernieuwde terminalhaven Het Zwarte Schaar bij Container Terminal Doesburg binnen gevaren.

Met 110 meter naar Container Terminal Doesburg

Na simulatieproeven voor schippers was het de eerste echte proef voor een veilige in- en uitvaart met een schip van 110 meter. Tot nu toe konden schepen tot maximaal 86 meter worden ingezet. Tebezo Waterbouw heeft sinds november 2018 in opdracht van Rijkswaterstaat gewerkt aan verbetering van de haveninvaart en het maken van een zwaaikom voor klasse IV-schepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer