Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Delta Mariner ‘opent’ verdiepte Nieuwe Waterweg

ROTTERDAM

De tanker Delta Mariner, die zaterdag 20 april bij Koole (havennummer 4045) arriveerde, liep als eerste schip met een diepgang van 15 meter Rotterdam binnen. Daarmee opende het vaartuig officieus de verdiepte Nieuwe Waterweg. Deze zomer verwijderen Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam nog op drie plekken leidingen en dan is de verdieping van de Nieuwe Waterweg en Botlek afgerond.

1 / 1
Delta Mariner ‘opent’ verdiepte Nieuwe Waterweg

Delta Mariner ‘opent’ verdiepte Nieuwe Waterweg

‘Met deze verdieping zetten we de poorten van Rotterdamse haven nog verder open voor een nieuwe generatie zeeschepen’, zei minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) bij de officieuze opening. ‘Samen met het Havenbedrijf investeren we hiermee in de maritieme bereikbaarheid van het Botlekgebied in onze mainport Rotterdam.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook