Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Deventer sluisdeuren altijd al sterk genoeg

DEVENTER [update]

De deuren van de Prins Bernhardsluis in Deventer zijn sterk genoeg en kunnen zelfs bij NAP +0,45 meter nog schutten. Achteraf was de maandenlange stremming in de zomer van 2018 dus nergens voor nodig. Dat blijkt volgens de gemeente Deventer uit ‘aanvullend onderzoek op basis van actuele inzichten’.

1 / 1
Deventer sluisdeuren waren altijd al sterk genoeg

Deventer sluisdeuren waren altijd al sterk genoeg

Schepen lagen volkomen onnodig gevangen in haven

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • H Bohle

  Deventer Hanzestad, ze zijn er trots op….. Rijk geworden door o.a. de scheepvaart, maar diezelfde scheepvaart wordt nu met de nek aangekeken. Dure haven, géén service.

 • J.C Hagens

  Nu blijkt dat niet de Gemeente maar het Drents Waterschap aansprakelijk is., deze geven een vergunning, blijkt uit dit verhaal om bij bepaalde Waterstanden te schutten.
  Deze sluis zou beter in beheer kunnen wezen bij RWS, daar hoort know how te zijn, nu loopt het via meerdere schijven en ieder verbergt zich achter een andere partij.
  Gewoon de Schippers die voor de Sluis lagen het geldelijk verlies vergoeden, net als de Bedrijven (lees onze klanten).
  Dit is dus typisch een geval van men dempt de put als het kalf verdronken is, nu op de blaren zitten, had je je Huiswerk maar voor die tijd goed moeten doen.
  Komt ook nog bij dat we betalen om door dit Kunstwerk te komen, als ik betaal is degene aan wie ik betaal verantwoordelijk.

 • Ron Wijnen

  Kortom de schipper was weer de sigaar.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook