Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Jachthaven Schiermonnikoog dieper gebaggerd (video)

SCHIERMONNIKOOG

De jachthaven op Schiermonnikoog is uitgebaggerd, aanmerkelijk dieper dan voorgaande jaren en inmiddels weer open. De afronding van de werkzaamheden is woensdag 17 april gereed, meldt beleidsadviseur Cees Boer van de waddengemeente.

1 / 2
Jachthaven Schiermonnikoog dieper gebaggerd

Jachthaven Schiermonnikoog dieper gebaggerd

Baggerbedrijf J.P. Schilder uit Ursem (Noord-Holland) heeft de jachthaven dit jaar gebaggerd door een cutterzuiger in te zetten. De baggeraar heeft het slib via een buisleiding in een baggerdepot ten noorden van de haven gestort. Bij de start van het seizoen is de diepgang gemiddeld 2,00 meter onder NAP. Dit betekent dat bij laag water (eb) ruim 1 meter water in de haven blijft staan,met minder kans op scheefvallen. Ook het chartervak is op diepte gebracht.
‘De toegangsgeul (Reegeul) heeft een vergelijkbare diepgang als in 2018, al is de haveningang vrij smal’, vertelt Boer. ‘Daar hebben de baggeraars “de drempel” laten zitten, zodat er meer water in de haven blijft staan.’ Het advies van de havenmeesters aan Wadvaarders is om de boeienlijn goed aan te houden en ook de laatste rode boei in acht te nemen. Ook het jachthavenrestaurant is weer open. Boer: ‘Op één van de mooiste plekken van Schiermonnikoog kunt u genieten van het uitzicht over de Waddenzee.’ (DvdM)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook