Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Afsluitdijkwerkers op luxe partyschip

DEN OEVER

Een groot partyschip is afgemeerd in de Zuiderhaven van Den Oever, vlakbij gemaal Leemans. Het schip, Le Formidable, gaat als hotelschip dienst doen voor de medewerkers van het Levvel-consortium dat de renovatie van de Afsluitdijk voor haar rekening neemt.

1 / 1
Afsluitdijkwerkers op luxe partyschip

Afsluitdijkwerkers op luxe partyschip

Het 113,50 meter lange en 16 meter brede vaartuig, sinds 2017 eigendom van Rederij Le Formidable in Antwerpen, kan meer dan 100 personen accommoderen. Het vaartuig is in 1983 bij Scheepswerf en Machinefabriek De Biesbosch in Dordrecht gebouwd in opdracht van Bulgarian River Shipping die er onder de naam Rousse Pyce cruisereizen over de Donau mee maakte. Aan boord van het partyschip Le Formidable bevinden zich een restaurant, vier feestzalen, fitness- en saunafaciliteiten en een verwarmd buitenzwembad.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook