Afsluitdijkwerkers op luxe partyschip

Een groot partyschip is afgemeerd in de Zuiderhaven van Den Oever, vlakbij gemaal Leemans. Het schip, Le Formidable, gaat als hotelschip dienst doen voor de medewerkers van het Levvel-consortium dat de renovatie van de Afsluitdijk voor haar rekening neemt.

Afsluitdijkwerkers op luxe partyschip

Het 113,50 meter lange en 16 meter brede vaartuig, sinds 2017 eigendom van Rederij Le Formidable in Antwerpen, kan meer dan 100 personen accommoderen. Het vaartuig is in 1983 bij Scheepswerf en Machinefabriek De Biesbosch in Dordrecht gebouwd in opdracht van Bulgarian River Shipping die er onder de naam Rousse Pyce cruisereizen over de Donau mee maakte. Aan boord van het partyschip Le Formidable bevinden zich een restaurant, vier feestzalen, fitness- en saunafaciliteiten en een verwarmd buitenzwembad.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Afsluitdijkwerkers op luxe partyschip | Schuttevaer.nl

Afsluitdijkwerkers op luxe partyschip

Een groot partyschip is afgemeerd in de Zuiderhaven van Den Oever, vlakbij gemaal Leemans. Het schip, Le Formidable, gaat als hotelschip dienst doen voor de medewerkers van het Levvel-consortium dat de renovatie van de Afsluitdijk voor haar rekening neemt.

Afsluitdijkwerkers op luxe partyschip

Het 113,50 meter lange en 16 meter brede vaartuig, sinds 2017 eigendom van Rederij Le Formidable in Antwerpen, kan meer dan 100 personen accommoderen. Het vaartuig is in 1983 bij Scheepswerf en Machinefabriek De Biesbosch in Dordrecht gebouwd in opdracht van Bulgarian River Shipping die er onder de naam Rousse Pyce cruisereizen over de Donau mee maakte. Aan boord van het partyschip Le Formidable bevinden zich een restaurant, vier feestzalen, fitness- en saunafaciliteiten en een verwarmd buitenzwembad.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer