Eurogate incasseert dip en rekent op meer overslag

Overslag-concern Eurogate zag de winst vorig jaar dalen van 85,2 miljoen euro in 2017 naar 67,3 miljoen. Maar volgens het bedrijf is sprake van een eenmalige dip in zowel winst als omzet, 609,7 om 604 miljoen euro, die het gevolg is van een herschikking bij de grote reders-allianties.

Bij de terminal in Hamburg tekende zich in het tweede halfjaar al een duidelijk stijgende tendens af, mede dankzij de komst van Hyundai Merchant Marine als nieuwe klant in de loop van 2018. In januari 2019 kwam de alliantie ONE daar ook nog bij. Desondanks daalde de containeroverslag van 1,69 naar 1,64 miljoen teu.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer