Aftrap werkzaamheden Afsluitdijk

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat heeft maandag 1 april de starthandeling verricht het grote werk aan de Nieuwe Afsluitdijk. Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel verwachten dit in 2022 af te ronden.

Aftrap werkzaamheden Afsluitdijk

De 87 jaar oude Afsluitdijk is een cruciaal onderdeel van de Deltawerken, die Nederland beschermen tegen de kracht van het water. Het is echter tijd voor groot onderhoud. Bovendien kijken we nu anders aan tegen zaken als natuurbeheer, visserij en recreatie. De nieuwe opzet probeert aan al deze moderne eisen tegemoet te komen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aftrap werkzaamheden Afsluitdijk | Schuttevaer.nl

Aftrap werkzaamheden Afsluitdijk

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat heeft maandag 1 april de starthandeling verricht het grote werk aan de Nieuwe Afsluitdijk. Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel verwachten dit in 2022 af te ronden.

Aftrap werkzaamheden Afsluitdijk

De 87 jaar oude Afsluitdijk is een cruciaal onderdeel van de Deltawerken, die Nederland beschermen tegen de kracht van het water. Het is echter tijd voor groot onderhoud. Bovendien kijken we nu anders aan tegen zaken als natuurbeheer, visserij en recreatie. De nieuwe opzet probeert aan al deze moderne eisen tegemoet te komen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer