Anti-terreuroefening in Rotterdamse haven

De Rotterdamse haven gaat zich tussen 8 en 11 april voorbereiden op een terroristische aanslag. De operatie, die Port Defender heet, moet er volgens de gemeente voor zorgen dat de hulpdiensten en autoriteiten de haven kunnen beschermen in het geval van een eventuele aanval.

De oefening is een samenwerking tussen de Koninklijke Marine, Politie, Kustwacht, Havenbedrijf Rotterdam en de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Tijdens deze vier dagen worden schepen, helikopters en andere militaire voertuigen ingezet. De oefening wordt gedaan op onder andere de Noordzee, in de Pistoolhaven en rond de Wilhelminakade.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer