Olievlek bij Texel opgeruimd

De olievlek op de Noordzee die woensdagmiddag 27 maart op ongeveer 18,5 kilometer ten westen van Texel werd ontdekt en richting de Waddenzee dreef, is opgeruimd. Dat meldde Rijkswaterstaat vrijdagmorgen. De verwachting is dat er geen olie aanspoelt op de Waddeneilanden, maar uit voorzorg staat wel een ploeg klaar op Texel om eventuele kleine deeltjes olie gelijk op te ruimen.

De olie is opgeruimd door het oliebestrijdingsbaggerschip Hein. Daarvoor zijn diverse technieken gebruikt, waaronder het zogenoemde ‘rainbowen’. Hierbij wordt de olielaag in beweging gebracht. Dit zorgt ervoor dat de olie zo verdunt dat deze op een natuurlijke wijze afbreekt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Olievlek bij Texel opgeruimd | Schuttevaer.nl

Olievlek bij Texel opgeruimd

De olievlek op de Noordzee die woensdagmiddag 27 maart op ongeveer 18,5 kilometer ten westen van Texel werd ontdekt en richting de Waddenzee dreef, is opgeruimd. Dat meldde Rijkswaterstaat vrijdagmorgen. De verwachting is dat er geen olie aanspoelt op de Waddeneilanden, maar uit voorzorg staat wel een ploeg klaar op Texel om eventuele kleine deeltjes olie gelijk op te ruimen.

De olie is opgeruimd door het oliebestrijdingsbaggerschip Hein. Daarvoor zijn diverse technieken gebruikt, waaronder het zogenoemde ‘rainbowen’. Hierbij wordt de olielaag in beweging gebracht. Dit zorgt ervoor dat de olie zo verdunt dat deze op een natuurlijke wijze afbreekt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer