Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Containeroverslag Jade Weser Port stijgt 18,3%

WILHELMSHAVEN

De containeroverslag in de Jade Weser Port in Wilhelmshaven is ook afgelopen jaar weer met dubbele cijfers gestegen. Duitslands enige diepwaterhaven behandelde vorig jaar 655.790 teu, 18,3% meer dan in 2017.

Hoewel de groei de laatste drie jaar vrij constant is, blijft een echt spectaculaire ontwikkeling tot nu toe uit. Dit ondanks het feit dat de Elbe nog steeds beperkingen kent, waardoor in Hamburg vorig jaar sprake was van een geringe terugval, iets waarvan Rotterdam en Antwerpen profiteerden. Enkele jaren geleden werd al de verwachting uitgesproken dat de JWP de mijlpaal van een miljoen verwerkte containers in 2018 zou bereiken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook