Groen licht voor 72 miljoen extra uitgaven aan Twentekanalen

De damwanden van de Twentekanalen verkeren in zo’n slechte staat dat ze snel vervangen moeten worden. Dat kost 57 miljoen euro, aldus minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Nog eens 15 miljoen is nodig voor de aanpak van grondwaterproblemen.

‘De slechte staat van de damwanden is dusdanig, dat er op korte termijn grootschalig onderhoud noodzakelijk is om de veiligheid (scheepvaart, recreanten en stabiliteit secundaire keringen) te waarborgen’, aldus de bewindsvrouw in een brief aan de Tweede Kamer. De vervanging van de 14 kilometer damwanden wordt tien tot vijftien jaren naar voren gehaald.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer