Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Australisch baggerwerk voor Boskalis

PAPENDRECHT

In de tweede helft van dit jaar gaat Boskalis de vaarweg naar Port Adelaide in Australiƫ verbreden. Gelijktijdig zal ook de zwaaikom in deze haven worden vergroot. Met de opdracht is een totaalbedrag van circa 40 miljoen euro gemoeid.

Opdrachtgever is haveneigenaar en exploitant Flinders Ports. Het toegangskanaal naar Port Adelaide wordt verbreed van 130 naar 170 meter en inclusief het werk aan de zwaaikom zal hiervoor circa 1,5 miljoen kubieke meter zand en klei moeten worden opgediept.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook