Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Hogere waterstanden: stuw Driel in renovatiestremming

DRIEL

Sluis Driel, het sluis- en stuwkanaal, zijn vanwege renovatie tot en met 8 mei 2019 gestremd, meldt Rijkswaterstaat. In deze periode is hier geen scheepvaart mogelijk, ook niet onder eventueel geopende vizierschuiven bij hogere waterstanden. Verkeer vaart om via de Waal.

Op dit moment stijgen de waterstanden in de Rijn en is de verwachting dat de waterstand bij Lobith voor korte tijd boven de 10 m +NAP zal oplopen. De stuwen in Driel worden de komende dagen boven water getrokken, maar blijven gesloten voor de scheepvaart in verband met de renovatiewerkzaamheden.

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Een van de onderdelen van deze renovatie betreft de sluizen en wachtplaatsen.

(DvdM)

Reacties (1)
  • H.A. Hoogeveen

    Ik dacht dat we de grootste moeite deden om aan een klimaat akoord te voldoen. met een kleine inzet (en omdenken) van RWS scheelt het een hoop brandstof verbruik / uitstoot.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook