Texel erkent chaos bij toewijzing ligplaatsen

Het nieuwe vergunningenstelsel voor ligplaatsen in de haven van Oudeschild heeft een vreselijk chaotisch verloop gehad, zo erkent een woordvoerster van de gemeente Texel. Maar dit beleid deugt wel, aldus een andere woordvoerder van de gemeente.

Voor een ondernemer uit Oudeschild heeft het wel desastreuze gevolgen gehad. Hij kon zijn schip voor garnalenvisserij en rondvaarten tientallen jaren kwijt in de haven. In de korte periode waarin hij zijn oude schip voor verkoop uit de haven verwijderde en later met een nieuw schip arriveerde, was net het vergunningenstelsel ingevoerd. Zijn aanvraag voor een vergunning werd vervolgens afgewezen, omdat intussen alle ligplaatsen waren bezet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer