Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schippers blazen opnieuw voor meer ligplaatsen langs de Rijn (video)

KEULEN [update]

Met nog hooguit 50 officiële ligplaatsen, voor zo’n 8.500 schepen langs de 1500 kilometer lange Duitse Rijn, wordt het geduld van schippers zwaar op de proef gesteld. ‘We worden regelrecht uit de steden verdreven’, zegt de Europäische Vereinigung der Binnenschiffer (EVdB). Vrijdag 1 en zaterdag 2 maart zullen walbewoners om 12:00 uur worden opgeschrikt met een toeteractie op de vaarwegen in Duitsland, Nederland en België.

1 / 1
Schippers blazen opnieuw voor meer ligplaatsen langs de Rijn

Schippers blazen opnieuw voor meer ligplaatsen langs de Rijn

Geluidssignalen moeten het publiek bewust maken van het grote tekort aan ligplaatsen. ‘Het wordt ons steeds moeilijker gemaakt om aan land te gaan. Naast gele vestjes en Verdi vragen ook binnenvaarders aandacht voor hun problemen. Die zijn voor iedereen op de vaarweg hetzelfde. Nu is het noodzakelijk om bij elkaar te blijven, doe mee!’, zegt het bestuur van de EVdB in een oproep aan alle schippers voor onderlinge solidariteit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties (1)
  • P. de Keyser

    Ja de binnenschippers zijn ook mensen men zou beter ook aan de mensen denken en niet alleen aan zij die langs de Rijnoevers wonen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook